Liikuntapalvelut Anni Savolainen

Yrityksen tarina

Kaiken voidaan sanoa alkaneen vuonna 1999, kun ratsastusvalmentajani totesi, ettei minun oma fyysinen kunto riitä isoliikkeisen hevosen kyydissä pysymiseen. Tästä sisuuntuneena aloitin kuntoilun lisäämällä arkiliikuntaa, johon kuului hevosten taluttaminen metsässä sekä tallimatkojen taittaminen polkupyörällä. Nälkä kasvoi syödessä, ja hiljalleen lisäsin liikuntaa jumppamalla kotona erilaisten aerobic- videoiden tahtiin. Ikää oli tuolloin 15 vuotta ja voin sanoa, että Jane Fonda tuli tutuksi.

Lukiossa ystäväni houkuttelivat minut mukaan Siilinjärven paikallisen jumppaseuran ryhmään ja aavistuksen ujona tapauksena, uskaltauduin juuri ja juuri mukaan. Kuukaudet kuluivat, ja eräällä kerralla ohjaaja tuli jumpan jälkeen minulta kysymään, voisinko sijaistaa häntä ensi viikolla. Joku hulluus kohtaus siinä iski, koska suostuin äärimmäisen suuresta esiintymispelostani huolimatta. Tälläinen samantyylinen heittäytyminen on mitä ilmeisemmin pysynyt luonteessani näihin päiviin asti. 

Siirryin lukion jälkeen Kuopion yliopistoon opiskelemaan ja hevosharrastus oli vaihtunut jumppaamiseen. Ohjasin opiskelujen aikana paljon jumppia eri puolilla Kuopiota ja tutustuin eri lajeihin. Näiltä ajoilta mieleeni on jäänyt erityisesti Riistaveden mukavat kuntojumpparyhmät sekä Kuopion naisvoimistelijoiden antamat vinkit ja kouluttautumismahdollisuudet.

Eräänä kauniina päivänä pipetoin tunnollisesti laboratoriossa, tehden jotain opintoihini liittyvä pakollista harjoittelua. Mietin, mitähän ihmettä minäkin täällä heilun tässä valkoisessa takissani, kun tutkijan työ ei ole minua varten. Niinpä laitoin paperit menemään Savonia-ammattikorkeakouluun ja pääsin lukemaan fysioterapiaa. Tässä vaiheessa olin jo käynyt Svolin ProFitness- ohjaajakoulutuksen ja aloitin myös Pilates-ohjaaja koulutusta. Vuodesta 2006 eteenpäin olen ennakkoluulottomasti hakeutunut eri liikunta- ja terveysalan koulutuksiin sekä ohjannut paljon erilaisia ryhmiä, tuoden muun muassa zumban, Hot Joogan ja Laviksen Kuopioon. Yritykseni on muovautunut minun mukanani elämäntilanteeseen sopivaksi, hyvällä draivilla ja huumorilla.

Olen täydentänyt osaamistani sairaanhoitajan tutkinnolla ja työskentelen tällä hetkellä Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa yritystoimintani lisäksi

Anni